La CUP furga en les contradiccions dels «comuns» amb la unilateralitat

cup

El diputat Benet Salellas durantel debat de política general | Adrià Costa

Aquesta notícia va ser publicada el 5 d’octubre de 2016 a Nació Digital

La CUP ha posat als “comuns” en una posició complicada durant el debat de política general. El diputat Albert Botran ha recordat com, durant l’última legislatura, ICV-EUiA va votar a favor d’explorar la unilateralitat si el referèndum pactat fracassava. Botran ha recuperat les paraules de l’exdiputat d’ICV Jaume Bosch, que la passada legislatura va assegurar que s’havien d’explorar les vies ordinàries per “omplir-se de legitimitat” però que “si l’Estat les boicoteja” optarien per mecanismes propis. El diputat cupaire ha destacat que l’antiga CiU va votar en contra en aquell moment, mentre ICV-EUiA es va pronunciar a favor. “Des de llavors, han canviat molt les coses”, ha afegit Botran.

En relació als pressupostos, la CUP s’ha mostrat disposada a continuar treballant-los sempre que vagin “més enllà de la gestió” i serveixin per assolir la ruptura amb l’Estat. En tot cas, Botran ha volgut contestar els retrets de Junts Pel Sí i ha defensat que la responsabilitat per la no aprovació dels últims pressupostos “és compartida”. El diputat de l’esquerra alternativa ha tornat a incidir en la pujada fiscal a les grans fortunes i ha recordat que, segons l’últim CEO, un 76% dels catalans és favorable a apujar els impostos a aquells que més tenen. “En el cas dels votants de Junts Pel Sí, aquest percentatge és del 84%”, ha destacat el diputat Benet Salellas.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s