La comunitat musulmana surt al carrer: «Ara tenim una oportunitat per estrènyer llaços»

 

Des dels atacs terroristes que van colpejar Barcelona i Cambrils, la comunitat musulmana s’ha mobilitzat per mostrar el seu rebuig als atemptats. Ho va fer a actes unitaris com el minut de silenci a plaça Catalunya i ho va tornar a demostrar a concentracions impulsades des de les entitats islàmiques. Aquest dissabte, milers de musulmans s’han tornat a sumar a la manifestació «No tinc por», que ha desbordat el Passeig de Gràcia de Barcelona. Tots ells volien mostrar el seu condol com tota la resta de ciutadans del país, però també conscients que des dels atacs gihadistes la seva comunitat ha estat assenyalada i s’han produït alguns atacs islamòfobs.

La Nora Baños estava a la feina quan es va assabentar de l’atemptat a la Rambla. “Quan vaig sortir a la nit tenia una mica de por”, reconeix. De sobte, va sentir certa angoixa: “Ostres, vaig amb vel, he d’agafar al metro per tornar a casa, què succeirà? Algú em dirà alguna cosa? Com puc respondre? Em voldrà escoltar o m’atacarà?”, es preguntava. La seva inquietud es va esvair aviat: “Quan vaig sortir al carrer la gent em mirava, però no amb odi, sinó amb una mirada propera i transparent, i amb un somriure. Va ser una tranquil·litat”, explica.

Baños, que és membre de la plataforma Stop als Fenòmens Islamòfobs a Catalunya (SAFI), ha rebut des de llavors una allau de missatges que li pregunten si es troba bé. Creu que la manifestació del “No tinc por”, on s’ha vist gent de totes les cultures i religions, és una “oportunitat” per fomentar el diàleg intercultural a Catalunya, i espera que d’ara endavant hi hagi més actes amb aquesta “més diversitat”. Lamenta que se celebrin “molts actes de la comunitat pakistanesa, africana, de Bangladesh, àrabs” i catalanes, però que aquestes comunitats “no es relacionin” prou entre elles.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s